2010. november 22., hétfő

28-29 nap

Csak esik, csak esik, csak esik , csak esik...

Remenytelenul....sajnos a nagy szel nem fujta el az eso felhoket igy zuhogo esoben kellett neki indulnom a napi 22 km-es etapomnak!

Elozo este azonban csodalatos dolog tortent. A kis muzeumfaluban talahato szallason megint talalkoztam BIANKAVAL, a maltai lannyal!!! Es talalkoztam a koreaikkal!!! Kozuluk, az egyik lany volt az, akivel mar az elso napon egyutt erkeztunk be SJPP-be a zarandokut kiindulopontjara es ez valami megmagyarazhatatlan osszetartozas erzest kovacsolt kozenk, hiszen csak 4-en voltunk, o, en es a ket lengyel ferfi... es meg az a zarandok is ott volt, aki az elso zarandok volt, akit utam soran meglattam!! Hihetetlen volt! Mindenki egy idoben, egy helyen...buszozassal, betegseggel, gyaloglassal...az esely erre azt hiszem a minimalisnal is minimalisab...es megis!!! Nagyon jo erzes volt ujra latni oket!

Elmult lassan ket het, kb 300 km es ugyanott folytatodik minden, mint korabban...hat igen...a karma az karma....nincs menekves :-))

Masnap egesz nap egyutt gyalogoltam a zuhogo esoben a koreai csapattal es a hozzajuk csapodott meg ket spanyollal, ami nagyban segitett tulveszelni az ut nehezsegeit :-)

Sajnos a szepseges latvanybol csak egy-egy pillantra, amikor kisutott a nap a felhok mogul, sikerult elkapnom egy kicsit!

Amiota megint hegyek-volgyeken gyaloglom, megint vannak BIKAK!! Kesz vagyok....

Igyekszem felrakni egy par kepet az elmult par naprol. A tajrol, a templomos kastelyrol, az esoszerkomrol, es a bikakrol, hogy lassatok, milyen kozel vannak az uthoz...remes!!!

A napi tav legyaloglasa utan egy kedves szallason aludtunk, ahol megismerkedtem egy szimpatikus norveg novel es alapvetoen a vele valobeszelgetes, vilagmegvaltas tette ki az estemet!

Igen sok uj emberrel ismerkedtem meg az elmult napokban, lassan mar kovetni se tudom a sok naciot! Nemetek, svajciak, lengyelek, hollandok, norvegok, amerikaiak, meg izrael is kepviseli magat :-) Van itt ujsagiro, si oktato, krupie, konyvelo, sofor, es meg ki tudja hany fele, fajta ember!!! Nagyon izgalmas!

Minden reggel ujra es ujra remenykedve nezek ki az ablakon...talan mar nem esik...de megis.....

Igy masnap egy ujabb esos 20 km vart ram!! Ilyen jo vetel, mint a vizallo szuper bakancsom es az esokabatom, mar reg volt!!! Most aztan kihasznalom oket rendesen!!! Nyakik sarban gazolva, esoben, azva szepen leslattyogtam a napi tavomat, mikozben egy nagyon erdekes beszelgetest folytattam egy lengyel ferfival a volt kommunista orszagok gazdasag politikajarol, a hitel felvetelel hatasarol a nemzetgazdasagra es egyeb magas roptu temakrol! A vegen arra lyukadtunk, hogy a vilag nem valtozik!! Mar a Romai birodalomban is a rabszolgak epitettek vel a birodalmat...es most is a banki adossagok miatt munkaba kenyszerult modern kori rabszolgak termelik ki a kapitalista tarsadalom fennmaradasahoz szukseges javakat!! Szuper :-))

Persze ezt lehetne meg tovabb boncolgatni es elemezni, de nem jutottunk ennel tovabb, mert vegre talaltunk egy nyitva levo bart, ahol megmelegedhetunk egy kicsit!!

Ezutan varhatoan orokre elveszitettuk egymast, mert a lengyel ma 35 km-es utat tervez, igy valoszinuleg ennyi volt az ismeretseg...de ennyit kellett, hogy adjon...csodalatos ebben az utban, hogy addig gyalogolunk valakivel, amig az ad nekunk..es ha mar nem ad, akkor kulon folytatjuk az utat, es ennyi! Miert nem megy ez a valos eletben is ennyire egyszeruen??

A nap vegere a nap is kisutott :-) VEGRE!!! Es az idojaras jelentes szerint az elkovetkezeo par napra vege az esonek!!!! Barcsak igaz lenne :-)))

Az elmult napokban atjutottam Galiciaba!! Ez Spanyolorszag utolso tartomanya, ami leer vegig a tengerig! Allitolag erre fele mindig esik...igy sok bizodalmam nincs a napsutesben, de hatha :-)

Az egezsegem egyebkent tokeletes! Sajnos az etvagyam is visszatert! Bar azert meg ovatos vagyok :-)

110 km van meg hatra Santiago de Compostella-ig....lassan 30 nap alatt 510 km-t gyalogoltam...Wow...

3 megjegyzés:

  1. Ezt a profi esős cuccot bárki megirigyelheti!! Igazán trendi! Arra azonban talán mégis jó, hogy helyre tegye a fejünkben az öltözködés és az időjárás ok okozati összefüggéseit, melyről itt a puccos városi létben könnyen megfeledkezünk.Örülök, hogy jobban vagy, megkaptuk a képeslapod Leonból. A sok ember, akivel találkozol, a velük való beszélgetés,bekukkantás a különböző élethelyzetekbe talán a legnagyobb hozadéka számodra ennek az útnak. Élesben tapasztalhatod, hogy milyen sokféle sors, helyzet alakulhat és a megoldások, a problémákra való válaszok is más és ,más módon történhetnek. Látható, hogy nincs egyetlen jó és igaz út a szó valós és elvont értelmében egyaránt!! Utak vannak melyekről csak akkor derül ki hogy milyenek, ha már rajta vagyunk. Biztosan tudom, hogy te is rátalálsz a magadéra, mint ahogy most is ott vagy, mert az egészben az a szép, hogy mindig vagyunk valahol!!!! Nagyon szurkolok, hogy elálljon ez a fránya eső, de legalább tiszta a levegő. További jó gyaloglást, akárhogy is lassan a finisbe kerülsz!! Hihetetlen, Te aki 3 ház távolságért is kocsiba ültél legyalogoltál 500 km-t ezt álmomban sem gondoltam volna!! Vigyázz magadra, sok puszi Anyu

    VálaszTörlés
  2. Ne aggódj Eszterem, az eső eljött hozzánk!
    Remélhetőleg Téged otthagyott és mostantól minket boldogít!
    A hét végére már havat jósolnak, hát visszavonhatatlanul itt a tél! :(
    Szuper csajszi vagy, le a kalappal!
    Csak így tovább!
    Örülök, hogy a betegséget ilyen gyorsan legyűrted, az ismert körülmények között! Ettől kezdve mit neked bármilyen hétköznapi akadály!!! Továbbra is küldjük az energiát, remélem néha el is kapod! :)
    Ölelések és puszik: Kati

    VálaszTörlés
  3. Eszterem hidd el, megy ez a való életben is, hogy addig haladunk valaki mellettt, amíg ad nekünk valamit, aztán tudni kell elengedni!!! De erre magunkat kell átállítani:)
    Kitartás erre a pár hátralévő km-re, mert ez már tényleg a finish!
    Sőt élvezd ki minden percét, mert egyedülálló UTAZÁS részese vagy, mely "sajnos" hamarosan véget ér!!!
    Pusz, Kriszta

    VálaszTörlés