2010. november 30., kedd

36. nap Finisterre, a Vilag Vege

Csodalatos ejszakam volt egy tunderi szallodaban! Terveim szerint 1kor indultam volna busszal a "Vilag Vegere" Finisterre-be!

A kozepkori zarandokok, Santiago utan, egeszen idaig elsetaltak, a vilag vegere, ahol a fold es az eg ossze er! Ahol az akkori vilag vegett ert! Ahol a vegtelen kezdodott, ami annyi spanyolt ihletett arra, hogy elinduljon es a kivancsisagtol hajtva felfedezze, hogy mi is van a vegtelenen tul!! Mert ilyen az Ember :-)

Sokan most is elgyalogolnak meg ide! Talan egyszer majd en is! De nyaron! Amikor piheneskeppen a tengerparti gyaloglas kozepen megmartozhatom a tengerben!!

Az elmult napokban, lehet a barataim es a csaladom szurkolasanak eredmenyekent, de NEM ESETT az eso!! Neha meg kifejezetten napos ido is volt :-)

Ennek ellenere, orultem a modern kor BUSZ neven nevezett vivmanyanak, melynek segitsegevel a 3 napos utat 3 ora alatt meg lehet tenni!

Indulasom elott azonban egy ujabb csoda tortent!!

MICHAEL!!! Az angol szakacs, akit mar ezer eve elvesztettem es a mexicoi Alberto es Ambra, akirol eddig meg nem beszeltem, az olasz etterem tulajdonosno!! Mind ott voltak megint Santiagoban es mind eppen azzal a busszal indultak Finisterraba, mint EN!!

Megint egy hihetetlen talalkozas!

Es egyutt indultunk igy el a "Vilag Vegere"!!

A tenger! Mindig egy csoda latni! A hullamok, a morajlas, az illatok, a hajok...

Vacsorara olyan friss halat ettunk, amit csak ilyen helyen lehet enni...Aznap este volt a Barcelona-Real Madrid meccs a TV-ben..Es ez is egy csoda volt! A kisvaros osszes bar-ja tele a helyiekkel, mindenki drukkol es a hangulat...Ultunk a tengerparti etteremben, neztuk a meccset, ettuk azt az utanozhatatlanus friss halat, korulottunk kiabalva szurkoltak a helyiek :-)

Minden Teljes volt!!

1 megjegyzés:

  1. De azért le ne menj a térképről! Gyere vissza a a világ végéről:)

    Pusza, Kriszta

    VálaszTörlés